Kerkaszentkirály

Üdvözöljük Kerkaszentkirály község hivatalos oldalán!

A falutól  észak-keleti irányban húzódó dombvidék ideális helyszínt biztosít a bortermelő gazdáknak. A domboldalon végighúzódnak a szőlőültevények, valamint a feldolgozás helyszínéül szolgáló pincék, melyek a munkamentes időszakokban kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a gazdák számára. Az elkötelezett gazdák az év szinte minden napján „felmennek a hegyre”, hogy nyomon kövessék a termés alakulását. Épp ezért, ha felsétálunk a dombra, találkozhatunk a helyi gazdákkal, akik szívesen körbevezetik a látogatót és megmutatják a bortermeléshez szükséges eszközöket, elmagyarázzák a munkafolyamatokat, meg is kóstolhatjuk munkájuk gyümölcsét.
Szervezett borkóstoltatás is rendelhető program keretében. Itt előzetes egyeztetés alapján, időpontfoglalással várják a látogatókat.
Bővebb információ kérhető:
                    Pál Zoltán: +36-30/9149377
                    Pál Zoltánné: +36-30/5436458
A domb tetején egy szép kilátó található, melyet uniós forrásokból sikerült felépíteni, 2012. júliusában volt a hivatalos átadó ünnepség. A kilátóból csodálatos kilátás nyílik a környékre. A kilátón egy hagyományos geoláda is található. Bővebb információ és koordináták a www.geocaching.hu oldalon találhatók.
Községünkben  két másik helyen is van még láda elrejtve a kincskeresés szerelmeseinek.