Kerkaszentkirály

Üdvözöljük Kerkaszentkirály község hivatalos oldalán!

Ha a  település központjában lévő Természetház mögé elsétálunk, nagyon szép természeti környezet, a Zuggó, valamint a Kerka tárul elénk. Gazdag élővilágával ideális pihenőhely.
A kerkaszentkirályi Kövi csík tanösvény a falu belterületén, a Kerka mentén mutatja be a kisszerszámos halászatot és a környék élővilágát. Rövid, de élvezetes sétát tehetünk a Természetháztól a tó végéig, útközben a világháború helyi áldozatainak állított emlékparkot is megcsodálhatjuk.
 
Tovább haladva a 2022-ben felavatott Szent Király Történelmi Emlékparkban pihenhetünk meg.
A település Fő utcáján tovább haladva a helyi kápolnát, az előtte felállított keresztet, valamint Szent István szobrát tekinthetjük meg.
A kápolnában minden hónap első és harmadik keddjén 18 órakkor van mise.
Az adventi időszakban ünnepi világításban fénylik az egész épület, valamint itt építik fel minden évben a település lakói a Betlehemet és a hatalmas adventi koszorút.
A falu szívében helyezkedik el a Kerka-holtágból kialakított horgásztó, közepén egy szigettel, melyre egy (falusi összefogással és társadalmi munkával készült) hídon lehet átsétálni. A sziget falusi és családi rendezvényeknek egyaránt helyszínt biztosít, az ideérkező turisták is igénybe vehetik. Sütésre és bográcsos főzésre van itt lehetőség. A tó közepén tavasztól őszig egy kis szökőkút csobog.